Mangold s parmazánem

Ingredience pro 4 osoby

1 ksMangold (řapíky)
100 mlČerstvé plnotučné mléko
30 grMáslo
1 ksStroužek česneku
20 grSýr Parmigiano Reggiano (grana padano)
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 20 min 0 min

Cena


1.
1 střední mangold

Řapíky uřízneme asi 3–4 centimetry nad kořenem. Tato část má tendenci mít nádech po zemině, proto je lepší tuto část odstranit...

2.

Listy oddělíme od řapíku...

3.

Řapíky důkladně omyjeme. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut, dokud nejsou měkké...

4.
30 g másla
1 stroužek česneku

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nožem rozmáčknutý stroužek česneku a na mírném ohni ho krátce orestujeme. Ideální je pánev naklonit a v této pozici ji přidržet, aby česnek mohl provonět máslo, aniž by se máslo pálilo. Poté stroužek odstraníme...

5.

Přidáme řapíky a na středním ohni je orestujeme z obou stran dozlatova...

6.
100 ml mléka

Přilijeme půl skleničky teplého mléka a vaříme, dokud se mléko neodpaří a nezhoustne...

7.
sůl
čerstvě mletý pepř

Ochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem...

8.
20 g parmazánu

Nakonec posypeme parmazánem a podáváme teplé.