| 400 gr | Těstoviny |
|---|---|
| 150 gr | Tuňák v olivovém oleji |
| 150 gr | Rajčatové pyré (passata di pomodoro) |
| 3 ks | Ančovičky v oleji |
| 1 ks | Stroužek česneku |
| svazek | Petrželka |
| 2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| p.p. | Mořská sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 5 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
Tuňáka vyjmeme z oleje a necháme okapat. Vidličkou tuňáka rozmělníme...
2.
Ančovičky osušíme od přebytečného oleje a nasekáme najemno...
3.
Česnek oloupeme a nožem ho zmáčkneme. Na pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni necháme česnek pár minut restovat. Poté ho z pánve odstraníme...
4.
Přidáme tuňáka a ančovičky a tři minuty restujeme na mírném ohni...
5.
Přidáme také rajčatové pyré a nasekanou petrželku a povaříme 3 až 4 minuty...
6.
Těstoviny uvaříme „al dente“ a přidáme je společně se třemi lžícemi vody z těstovin k omáčce. Důkladně promícháme a podáváme.