360 gr | Špagety |
---|---|
400 gr | Zelený chřest |
200 gr | Rajčatové pyré (passata di pomodoro) |
2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Mořská sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
5 min | 10 min | 0 min |
Cena
Chřest omyjeme a osušíme. Odřízneme dřevnaté konce...
Od poloviny délky výhonky oloupeme škrabkou...
Odřízneme špičky a výhonky nakrájíme na kolečka...
V objemném hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji a vhodíme do ní výhonky...
Jakmile voda opět vře, přidáme také špagety...
Pět minut před koncem vaření přidáme špičky chřestu...
Rajčatové pyré přivedeme k varu a na mírném ohni necháme zredukovat, tak aby omáčka nebyla příliš řídká (bude to chtít cirka 5 minut). Jakmile je omáčka hotová přidáme dvě lžíce olivového oleje. Eventuálně dochutíme špetkou soli a podle potřeby špetkou cukru...
Špagety scedíme "al dente", přidáme je k omáčce a dobře promícháme. Po minutě vypneme oheň a podáváme.