Špagety alla puttanesca

Ingredience pro 4 osoby

320 grŠpagety
400 grKrájená rajčata (polpa di pomodoro)
80 grČerné olivy bez pecky
30 grKapary v soli
2 ksAnčovičky (v oleji, v soli)
1 ksSušená pálivá feferonka
1 ksStroužek česneku
1 lžičkaOregáno
4 lžíceOlivový olej extra panenský
svazekPetrželka
p.p.Mořská sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 15 min 0 min

Cena


1.
30 g kaparů

Kapary dobře opláchneme od soli a osušíme...

2.
2 ančovičky

Ančovičky osušíme od oleje a nasekáme najemno...

3.
4 lžíce oleje
1 stroužek česneku
1 feferonka
80 g oliv bez pecky

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, rozdrobenou feferonku, ančovičky, kapary a olivy a dobře promícháme...

4.
400 g krájených rajčat (polpa)
1 lžička oregána
sůl
čerstvě mletý pepř

Po minutě přidáme také krájená rajčata, oregano, sůl a pepř a na mírném ohni za častého míchání vaříme 15 minut. Pokud se omáčka příliš vysuší, přidáme pár lžic vody z těstovin...

5.
320 g těstovin

Špagety uvaříme „al dente“ v mírně osolené vodě...

6.
1 lžíce petrželky

Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.