| 320 gr | Špagety | 
|---|---|
| 400 gr | Krájená rajčata (polpa di pomodoro) | 
| 80 gr | Černé olivy bez pecky | 
| 30 gr | Kapary v soli | 
| 2 ks | Ančovičky (v oleji, v soli) | 
| 1 ks | Sušená pálivá feferonka | 
| 1 ks | Stroužek česneku | 
| 1 lžička | Oregáno | 
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský | 
| svazek | Petrželka | 
| p.p. | Mořská sůl | 
| špetka | Čerstvě mletý pepř | 
Obtížnost
                                                            
                                                                
                                                                
                                
                                
                        
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: | 
|---|---|---|
| 10 min | 15 min | 0 min | 
Cena
                                                            
                            
                                                            
                                
                                
                                
                        
1.
            
            Kapary dobře opláchneme od soli a osušíme...
2.
            
            Ančovičky osušíme od oleje a nasekáme najemno...
3.
            
            Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, rozdrobenou feferonku, ančovičky, kapary a olivy a dobře promícháme...
4.
            
            Po minutě přidáme také krájená rajčata, oregano, sůl a pepř a na mírném ohni za častého míchání vaříme 15 minut. Pokud se omáčka příliš vysuší, přidáme pár lžic vody z těstovin...
5.
            
            Špagety uvaříme „al dente“ v mírně osolené vodě...
6.
            
            Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.