| 320 gr | Špagety |
|---|---|
| 400 gr | Krájená rajčata (polpa di pomodoro) |
| 80 gr | Černé olivy bez pecky |
| 30 gr | Kapary v soli |
| 2 ks | Ančovičky (v oleji, v soli) |
| 1 ks | Sušená pálivá feferonka |
| 1 ks | Stroužek česneku |
| 1 lžička | Oregáno |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| svazek | Petrželka |
| p.p. | Mořská sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 15 min | 0 min |
Cena
1.
Kapary dobře opláchneme od soli a osušíme...
2.
Ančovičky osušíme od oleje a nasekáme najemno...
3.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, rozdrobenou feferonku, ančovičky, kapary a olivy a dobře promícháme...
4.
Po minutě přidáme také krájená rajčata, oregano, sůl a pepř a na mírném ohni za častého míchání vaříme 15 minut. Pokud se omáčka příliš vysuší, přidáme pár lžic vody z těstovin...
5.
Špagety uvaříme „al dente“ v mírně osolené vodě...
6.
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.