| 320 g | Těstoviny |
|---|---|
| 150 gr | Čerstvá smetana |
| 80 gr | Sýr Taleggio (Romadur) |
| 80 gr | Sýr Gorgonzola (Niva) |
| 80 gr | Sýr Montasio (Ementál) |
| 50 gr | Sýr Grana Padano (Gran Moravia) |
| p.p. | Mořská sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 15 min | 0 min |
Cena
1.
Těstoviny vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme „al dente“...
2.
Sýry zbavíme krusty a nakrájíme na kostičky. Grana Padano nastrouháme najemno...
3.
Smetanu vlijeme na pánev a na nízkém ohni ji necháme o polovinu zredukovat...
4.
Přidáme nakrájené sýry (kromě Grana Padano) a na nízkém ohni necháme sýry rozpustit...
5.
Vypneme oheň, přidáme 3 lžíce vody z těstovin a promícháme...
6.
Těstoviny scedíme a přidáme k omáčce. Vše dobře promícháme...
7.
Podle chuti posypeme čerstvě mletým pepřem a strouhaným sýrem...
8.
Ihned podáváme.