320 gr | Vaječné tagliatelle |
---|---|
150 gr | Čerstvá smetana |
100 gr | Vlašské ořechy (jádra) |
50 gr | Sýr Grana Padano |
1/2 ks | Stroužek česneku (dobrovolný) |
p.p. | Mořská sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 5 min | 0 min |
Cena
Část ořechových jader a česnek vložíme do hmoždíře a důkladně rozmačkáme. Pokud nemáme hmoždíř, ořechy můžeme namlít anebo rozmixovat...
Přidáme zbylé ořechy a mírně rozmačkáme, tak aby tentokrát zůstaly hrubší...
Smetanu vlijeme na pánev a na mírném ohni necháme zredukovat o polovinu...
Vypneme oheň, přidáme ořechy a najemno nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a dochutíme solí podle chuti...
Omáčku slijeme do servírovací anebo polévkové mísy...
Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu výrobce anebo podle receptu (recept na čerstvé vaječné těstoviny). Vodu nesléváme...
Jakmile jsou těstoviny hotové, lžící na těstoviny je přendáme do mísy s omáčkou, aniž bychom je nechávali příliš odkapat...
Přidáme několik lžic vody z těstovin, abychom docílili krémové konzistence. Dobře promícháme a podáváme.