Tagliatelle s ořechovou omáčkou

Ingredience pro 4 osoby

320 grVaječné tagliatelle
150 grČerstvá smetana
100 grVlašské ořechy (jádra)
50 grSýr Grana Padano
1/2 ksStroužek česneku (dobrovolný)
p.p.Mořská sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 5 min 0 min

Cena


1.
85 g vlašských jader
1/2 stroužku česneku (dobrovolný)

Část ořechových jader a česnek vložíme do hmoždíře a důkladně rozmačkáme. Pokud nemáme hmoždíř, ořechy můžeme namlít anebo rozmixovat...

2.
15 g vlašských jader

Přidáme zbylé ořechy a mírně rozmačkáme, tak aby tentokrát zůstaly hrubší...

3.
150 g smetany

Smetanu vlijeme na pánev a na mírném ohni necháme zredukovat o polovinu...

4.
50 g sýru
sůl podle potřeby

Vypneme oheň, přidáme ořechy a najemno nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a dochutíme solí podle chuti...

5.

Omáčku slijeme do servírovací anebo polévkové mísy...

6.

Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu výrobce anebo podle receptu (recept na čerstvé vaječné těstoviny). Vodu nesléváme...

7.

Jakmile jsou těstoviny hotové, lžící na těstoviny je přendáme do mísy s omáčkou, aniž bychom je nechávali příliš odkapat...

8.

Přidáme několik lžic vody z těstovin, abychom docílili krémové konzistence. Dobře promícháme a podáváme.