| 2 ks | Červená řepa (150 g) | 
|---|---|
| 120 gr | Sýr s bílou plísní (kozí, ovčí, kravský) | 
| 1/2 ks | Červená cibule | 
| p.p. | Mořská sůl hrubá | 
| Vinaigrette | |
| 3 lžíce | Olivový olej extra panenský | 
| 1 lžíce | Vinný ocet bílý | 
| 1/2 lžičky | Hořčice | 
| p.p. | Sůl | 
| špetka | Čerstvě mletý pepř | 
Obtížnost
                                                            
                                                                
                                                                
                                
                                
                        
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: | 
|---|---|---|
| 15 min | 45 min | 1 min | 
Cena
                                                            
                            
                                                            
                                
                                
                                
                        
1.
            
            Řepu zbavíme listů a kořenů. Pod tekoucí vodou ji důkladně kartáčkem vydrhneme...
2.
            
            Přidáme špetku hrubé soli a řepu zabalíme, každou zvlášť, do alobalu...
3.
            
            Pečeme ve ventilované troubě na 200 °C po dobu 45 minut. Po uplynuté době vidličkou zkusíme, zdali je řepa měkká, v opačném případě pokračujeme v pečení dalších 10 minut...
4.
            
            Mezitím oloupeme cibuli, rozkrojíme napůl a kráječem nakrájíme najemno...
5.
            
            Připravíme vinaigrette: olej, ocet a hořčici vložíme do sklenice s víkem, přidáme 2 špetky soli, čerstvě mletý pepř a dobře protřepeme, tak abychom získali emulzi...
6.
            
            Upečenou řepu necháme vychladnout, poté ji nožíkem oloupeme. Řepa silně barví, ruce si můžeme ochránit rukavicemi...
7.
            
            Kráječem anebo nožem nakrájíme řepu na plátky 1 mm tlusté...
8.
            
            Plátky řepy poskládáme na talíř, přidáme cibuli, najemno nakrájený sýr, ozdobíme koprem, zakapeme vinaigrette a podáváme s žitným anebo celozrnným pečivem.