12 ks | Cuketové květy |
---|---|
40 gr | Hladká mouka |
1000 ml | Semínkový olej (slunečnicový, arašídový) |
p.p. | Sůl |
Tempurové těstíčko | |
200 ml | Pivo |
110 gr | Hladká mouka |
1 ks | Vejce M |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 15 min | 0 min |
Cena
Květy samičí.
Květy samčí.
Květy ponoříme do mísy se studenou vodou a jemně je omyjeme...
Kuchyňským papírem květy jemně osušíme...
Odřízneme stonek a květní lůžko...
Podle pohlaví květu, odstraníme pestík (samičí) anebo tyčinku (samčí), které mají nahořklou chuť...
Odtrhneme také kališní lístky.
Do misky vložíme vejce a přilijeme ledové pivo...
Metličkou šleháme, dokud není směs pěnová...
Přidáme přesátou mouku...
Velmi krátce promícháme; získáme hrudkovité těsto. Abychom udrželi těsto studené, misku vložíme do větší mísy s vodou a ledem...
Květy lehce obalíme v mouce; přebytečnou mouku oklepeme...
Ve fritovacím hrnci anebo ve větší pánvi typu wok rozehřejeme olej na teplotu 190 °C. Teplotu můžeme otestovat tak, že do oleje nalijeme lžíci tempurového těstíčka: pokud těstíčko vyplave ihned napovrch, olej dosáhl správné teploty, pokud klesne ke dnu, teplota je příliš nízká...
Květy obalíme v těstíčku, necháme odkapat přebytečné množství a ihned květy smažíme; jeden květ dostatečně vzdálen od druhého, aby se neslepily...
Smažíme vždy jen několik málo květů a před přidáním dalších počkáme, až olej opět dosáhne požadované teploty...
Smažíme 2-3 minuty podle velikosti květů. V polovině květy obrátíme...
Odpěňovačkou květy vytáhneme, necháme odkapat přebytečný olej a položíme je na kuchyňský papír, aby se osušily...
Osolíme a podáváme ihned.