| 400 gr | Těstoviny | 
|---|---|
| 350 gr | Cherry rajčátka | 
| 30 gr | Olivový olej extra panenský | 
| 30 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) | 
| 5 lístků | Čerstvá bazalka | 
| p.p. | Sůl | 
| špetka | Čerstvě mletý pepř | 
Obtížnost
                                                            
                                                                
                                
                                
                                
                        
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: | 
|---|---|---|
| 5 min | 10 min | 0 min | 
Cena
                                                            
                            
                                                            
                                
                                
                                
                        
1.
            
            Postavíme vodu na těstoviny. Rajčátka omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...
2.
            
            Rozkrojíme je napůl...
3.
            
            Ponorným mixérem anebo v mixéru rajčátka rozmixujeme...
4.
            
            Pramínkem přilijeme olivový olej a pokračujeme v mixování...
5.
            
            Získáme hustou omáčku...
6.
            
            Omáčku můžeme přepasírovat přes jemné síto, aby byla sametovější...
7.
            
            Přidáme prsty naškubanou bazalku, dochutíme solí a eventuálně čerstvě mletým pepřem...
8.
            
            Těstoviny uvaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Rychle je scedíme a ještě vlhké je vrátíme zpět do hrnce. Přidáme omáčku, parmazán a dobře promícháme. Podáváme ihned.