| 400 gr | Těstoviny |
|---|---|
| 350 gr | Cherry rajčátka |
| 30 gr | Olivový olej extra panenský |
| 30 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
| 5 lístků | Čerstvá bazalka |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 5 min | 10 min | 0 min |
Cena
1.
Postavíme vodu na těstoviny. Rajčátka omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme kuchyňským papírem...
2.
Rozkrojíme je napůl...
3.
Ponorným mixérem anebo v mixéru rajčátka rozmixujeme...
4.
Pramínkem přilijeme olivový olej a pokračujeme v mixování...
5.
Získáme hustou omáčku...
6.
Omáčku můžeme přepasírovat přes jemné síto, aby byla sametovější...
7.
Přidáme prsty naškubanou bazalku, dochutíme solí a eventuálně čerstvě mletým pepřem...
8.
Těstoviny uvaříme „al dente“ dle návodu výrobce. Rychle je scedíme a ještě vlhké je vrátíme zpět do hrnce. Přidáme omáčku, parmazán a dobře promícháme. Podáváme ihned.