Ředkvičky, hrášek & parmazán

Ingredience pro 2 osoby

300 grHráškové lusky
200 grŘedkvičky
50 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano, zralá ricotta)
30 grČerstvé klíčky (výhonky)
1/2 ksCitron (šťáva)
Vinaigrette
3 lžíceOlivový olej extra panenský
1 lžíceVinný ocet bílý
špetkaSůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 0 min 0 min

Cena


1.

Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme, nejlépe kráječem na zeleninu, na tenké plátky 1-2 mm tlusté. Přidáme vyloupaný hrášek, omyté a osušené klíčky. Připravíme vinaigrette: všechny ingredience emulgujeme v misce metličkou anebo protřepeme v zavařovací sklenici...

2.

Podle chuti salát dresinkem ochutíme. Sýr, pomocí škrabky, nakrájíme na hoblinky (nebo jej rozdrobíme) a posypeme jimi salát. Podle chuti zakapeme citronem.