| 300 gr | Hráškové lusky |
|---|---|
| 200 gr | Ředkvičky |
| 50 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano, zralá ricotta) |
| 30 gr | Čerstvé klíčky (výhonky) |
| 1/2 ks | Citron (šťáva) |
| Vinaigrette | |
| 3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 1 lžíce | Vinný ocet bílý |
| špetka | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 15 min | 0 min | 0 min |
Cena
1.
Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme, nejlépe kráječem na zeleninu, na tenké plátky 1-2 mm tlusté. Přidáme vyloupaný hrášek, omyté a osušené klíčky. Připravíme vinaigrette: všechny ingredience emulgujeme v misce metličkou anebo protřepeme v zavařovací sklenici...
2.
Podle chuti salát dresinkem ochutíme. Sýr, pomocí škrabky, nakrájíme na hoblinky (nebo jej rozdrobíme) a posypeme jimi salát. Podle chuti zakapeme citronem.