 
                 
                    | 1 kg | Kuře | 
|---|---|
| 500 ml | Vývar | 
| 100 ml | Bílé víno suché | 
| 30 gr | Hladká mouka | 
| 20 gr | Máslo | 
| 3 lžíce | Olivový olej extra panenský | 
| 1 snítka | Rozmarýn | 
| p.p. | Sůl | 
| špetka | Čerstvě mletý pepř | 
| Gremoláta | |
| 1 ks | Citron BIO (kůra) | 
| 2 ks | Stroužek česneku | 
| svazek | Petrželka | 
Obtížnost
                                                             
                                                                 
                                                                 
                                 
                                 
                        
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: | 
|---|---|---|
| 15 min | 1 hod | 0 min | 
Cena
                                                             
                            
                                                             
                                 
                                 
                                 
                        
 1.
1.
            
            Připravíme vývar a udržujeme ho stále horký...
 2.
2.
            
            Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno; zde se můžete podívat, jak se to správně dělá...
 3.
3.
            
            Kuře osušíme kuchyňským papírem...
 4.
4.
            
             Zlehka ho obalíme v mouce...
 5.
5.
            
            Na pánvi rozehřejeme olej s ořechem másla a na středním ohni kuře orestujeme dozlatova. Vytáhneme z pánve a odložíme...
 6.
6.
            
            Na stejné pánvi pozvolna podusíme cibulku...
 7.
7.
            
            Vrátíme zpět kuře, přidáme nasekaný rozmarýn, jemně osolíme a opepříme.  Zvedneme oheň, zalijeme bílým vínem a necháme zcela odpařit...
 8.
8.
            
            Přidáme naběračku horkého vývaru, překryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 40 minut anebo dokud není kuře měkké...
 9.
9.
            
            Podle potřeby přidáme další vývar a kuře občas otočíme...
 10.
10.
            
            Připravíme gremolátu: v misce smícháme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a jemně strouhanou citronovou kůru (jen tu žlutou část)...
 11.
11.
            
            Gremolátu přidáme k omáčce a povaříme dalších pět minut...
 12.
12.
            
            Podáváme s kukuřičnou polentou, šafránovým rizotem anebo s bramborovým pyré.