Sicilské pesto s ricottou a vlašskými ořechy

Ingredience pro 4 osoby

100 grČerstvá ricotta
60 mlOlivový olej extra panenský
50 grSýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano)
40 grVlašské ořechy
2 ksRajčata
20 grRajčatový koncentrát
15 grBazalka
1/2 ksStroužek česneku
špetkaSůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 5 min 0 min

Cena


1.
2 zralá rajčata

Slupku rajčat nakrojíme do kříže...

2.

Minutu spaříme ve vroucí vodě. Pokud jsme si postavili vodu na těstoviny, použijeme stejnou vodu...

3.

Spařená rajčata vložíme do misky s vodou a ledem a ochladíme...

4.

Nyní rajčata oloupeme. Doporučuji Vám tento krok nepřeskočit, protože slupky v pestu velmi vadí...

5.

Rajčata rozkrojíme, odstraníme vegetační vodu a semena a ponecháme jen dužninu...

6.
1 malý stroužek česneku anebo půl většího

Česnek oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme vnitřní „duši“ (tu, kterou Vám ukazuji na obrázku). Bez této části je syrový česnek lépe stravitelný...

7.
100 g ricotty
50 g parmazánu
40 g ořechů
2 zarovnané lžíce rajčatového koncentrátu
15 g bazalky
60 ml oleje
špetka soli

Dužninu, česnek a ostatní ingredience vložíme do kuchyňského mixeru...

8.

a mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme jemné pesto. Smícháme s horkými těstovinami a servírujeme. Omáčku můžeme uchovat v lednici v dobře uzavřené nádobě 2-3 dny.