100 gr | Čerstvá ricotta |
---|---|
60 ml | Olivový olej extra panenský |
50 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
40 gr | Vlašské ořechy |
2 ks | Rajčata |
20 gr | Rajčatový koncentrát |
15 gr | Bazalka |
1/2 ks | Stroužek česneku |
špetka | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 5 min | 0 min |
Cena
Slupku rajčat nakrojíme do kříže...
Minutu spaříme ve vroucí vodě. Pokud jsme si postavili vodu na těstoviny, použijeme stejnou vodu...
Spařená rajčata vložíme do misky s vodou a ledem a ochladíme...
Nyní rajčata oloupeme. Doporučuji Vám tento krok nepřeskočit, protože slupky v pestu velmi vadí...
Rajčata rozkrojíme, odstraníme vegetační vodu a semena a ponecháme jen dužninu...
Česnek oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme vnitřní „duši“ (tu, kterou Vám ukazuji na obrázku). Bez této části je syrový česnek lépe stravitelný...
Dužninu, česnek a ostatní ingredience vložíme do kuchyňského mixeru...
a mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme jemné pesto. Smícháme s horkými těstovinami a servírujeme. Omáčku můžeme uchovat v lednici v dobře uzavřené nádobě 2-3 dny.