| 100 gr | Čerstvá ricotta |
|---|---|
| 60 ml | Olivový olej extra panenský |
| 50 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
| 40 gr | Vlašské ořechy |
| 2 ks | Rajčata |
| 20 gr | Rajčatový koncentrát |
| 15 gr | Bazalka |
| 1/2 ks | Stroužek česneku |
| špetka | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 5 min | 0 min |
Cena
1.
Slupku rajčat nakrojíme do kříže...
2.
Minutu spaříme ve vroucí vodě. Pokud jsme si postavili vodu na těstoviny, použijeme stejnou vodu...
3.
Spařená rajčata vložíme do misky s vodou a ledem a ochladíme...
4.
Nyní rajčata oloupeme. Doporučuji Vám tento krok nepřeskočit, protože slupky v pestu velmi vadí...
5.
Rajčata rozkrojíme, odstraníme vegetační vodu a semena a ponecháme jen dužninu...
6.
Česnek oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme vnitřní „duši“ (tu, kterou Vám ukazuji na obrázku). Bez této části je syrový česnek lépe stravitelný...
7.
Dužninu, česnek a ostatní ingredience vložíme do kuchyňského mixeru...
8.
a mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme jemné pesto. Smícháme s horkými těstovinami a servírujeme. Omáčku můžeme uchovat v lednici v dobře uzavřené nádobě 2-3 dny.