| 300 gr | Cizrnová mouka |
|---|---|
| 900 ml | Studená voda |
| 100 gr | Olivový olej extra panenský |
| 10 gr | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 5 min | 25 min | 4 hod |
Cena
1.
Do objemné mísy vlijeme vodu a za stálého a energického míchání, aby se nevytvořily hrudky, přisypeme mouku...
2.
Překryjeme potravinářskou folií a necháme odpočinout 4–10 hodin...
3.
Občas promícháme a odpěňovačkou odstraníme pěnu, která se na povrchu vytvořila...
4.
Zapneme si statickou (ne ventilovanou) troubu na 250 °C. Přidáme sůl a část oleje a dobře promícháme. Těsto má velmi tekutou podobu...
5.
Zbylým olejem důkladně přetřeme nepřilnavý plech...
6.
Těsto nalijeme doprostřed plechu...
7.
Vařečkou dobře promícháme, aby se olej a mouka stejnoměrně rozložily...
8.
Pečeme v dobře předehřáté statické troubě na 250 °C: 10 minut na nejnižší přihrádce a dalších 10–15 minut na přihrádce nejvyšší, dokud nezíská farinata oříškové zabarvení. Podáváme ji ihned, ještě horkou. Můžeme si ji vychutnat samotnou anebo s čerstvým salátem ochuceným vinaigrette a sýrovým talířem.