Zelené lasagne s křepelčím vejcem a rajčátky confit

Ingredience pro 3 osoby

Lasagne
6 plátkůLasagne (zelené nebo bílé)
12 ksKřepelčí vejce
150 grRicotta
2 lístkyBazalka
1 snítkaTymián
špetkaCitronová kůra
1 lžíceOlivový olej extra panenský
Rajčatová omáčka
1000 grRajčata
2 lžíceOlivový olej extra panenský
3 lístkyBazalka
p.p.Sůl
Rajčátka confit
200 grCherry rajčátka
10 grTřtinový cukr Demerara
3 lístkyBazalka
3 snítkyTymián
2 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
40 min 130 min 0 min

Cena


1.
200 g cherry rajčátek

Připravíme si rajčátka confit: rajčátka omyjeme a osušíme, poté je rozkrojíme napůl...

2.
3 lístky bazalky
3 snítky tymiánu
1 lžíce cukru
2 lžíce olivového oleje

Položíme je na plech vyložený pečicím papírem, posypeme jemně nakrájenou bazalkou, lístky tymiánu, cukrem a zakapeme olivovým olejem...

3.

Pečeme ve statické troubě na 140 °C po dobu cirka 2 hodin, dokud se nevypaří jejich voda a nejsou jemně opražená...

4.
1 kg zralých rajčat

Připravíme si rajčatovou omáčku s bazalkou, ilustrovaný recept najdete zde...

5.
2 lžíce olivového oleje
3 lístky bazalky
sůl

Hustou rajčatovou omáčku ochutíme špetkou soli, olivovým olejem a jemně sekanou bazalkou...

6.
150 g ricotty
1 lžíce oleje
špetka citronové kůry
2 lístky bazalky
1 snítka tymiánu
špetka soli

Ricottu jemně ochutíme solí, olejem, špetkou nastrouhané kůry a jemně nasekanými bylinkami...

7.
6 plátů lasagní
sůl

Lasagne uvaříme po 3 kusech v mírně vroucí osolené vodě s kapkou oleje...

8.

Opatrně je vyděláme a položíme tak, aby se nepřekrývaly, na čistou utěrku...

9.
olej podle potřeby

Formu na cupcakes důkladně vymažeme olejem, včetně povrchu...

10.

Vytvoříme košíčky a uložíme je do formy...

11.

Košíčky naplníme nejprve ricottou, a to pomocí cukrářského sáčku anebo lžíce...

12.

Přidáme dvě lžíce rajčatové omáčky...

13.

Malou lžičkou vytvoříme dvě prohlubeniny, do kterých zasadíme vejce (lžící pokud budeme servírovat slepičí vejce)...

14.
12 ks křepelčích vajec (6 ks malých slepičích vajec)

Vejce opatrně naklepneme, tak abychom nerozbili žloutek, a položíme ho do prohlubeniny...

15.

Pečeme v dobře rozehřáté ventilované troubě na 180 °C po dobu cirka 11 minut, dokud nezbělá bílek (u normálního vejce to bude chtít 13–14 minut)...

16.
bazalka na ozdobení
sůl
čerstvě mletý pepř

Vejce ochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Ozdobíme rajčátky confit a lístkem bazalky. Podáváme ihned...