Lasagne | |
---|---|
6 plátků | Lasagne (zelené nebo bílé) |
12 ks | Křepelčí vejce |
150 gr | Ricotta |
2 lístky | Bazalka |
1 snítka | Tymián |
špetka | Citronová kůra |
1 lžíce | Olivový olej extra panenský |
Rajčatová omáčka | |
1000 gr | Rajčata |
2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
3 lístky | Bazalka |
p.p. | Sůl |
Rajčátka confit | |
200 gr | Cherry rajčátka |
10 gr | Třtinový cukr Demerara |
3 lístky | Bazalka |
3 snítky | Tymián |
2 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
40 min | 130 min | 0 min |
Cena
Připravíme si rajčátka confit: rajčátka omyjeme a osušíme, poté je rozkrojíme napůl...
Položíme je na plech vyložený pečicím papírem, posypeme jemně nakrájenou bazalkou, lístky tymiánu, cukrem a zakapeme olivovým olejem...
Pečeme ve statické troubě na 140 °C po dobu cirka 2 hodin, dokud se nevypaří jejich voda a nejsou jemně opražená...
Připravíme si rajčatovou omáčku s bazalkou, ilustrovaný recept najdete zde...
Hustou rajčatovou omáčku ochutíme špetkou soli, olivovým olejem a jemně sekanou bazalkou...
Ricottu jemně ochutíme solí, olejem, špetkou nastrouhané kůry a jemně nasekanými bylinkami...
Lasagne uvaříme po 3 kusech v mírně vroucí osolené vodě s kapkou oleje...
Opatrně je vyděláme a položíme tak, aby se nepřekrývaly, na čistou utěrku...
Formu na cupcakes důkladně vymažeme olejem, včetně povrchu...
Vytvoříme košíčky a uložíme je do formy...
Košíčky naplníme nejprve ricottou, a to pomocí cukrářského sáčku anebo lžíce...
Přidáme dvě lžíce rajčatové omáčky...
Malou lžičkou vytvoříme dvě prohlubeniny, do kterých zasadíme vejce (lžící pokud budeme servírovat slepičí vejce)...
Vejce opatrně naklepneme, tak abychom nerozbili žloutek, a položíme ho do prohlubeniny...
Pečeme v dobře rozehřáté ventilované troubě na 180 °C po dobu cirka 11 minut, dokud nezbělá bílek (u normálního vejce to bude chtít 13–14 minut)...
Vejce ochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Ozdobíme rajčátky confit a lístkem bazalky. Podáváme ihned...