600 gr | Kuřecí prsa |
---|---|
100 ml | Bílé víno suché |
50 gr | Kapary |
40 gr | Hladká mouka |
30 gr | Máslo (dobrovolné) |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
1/2 ks | Citron (dobrovolný) |
svazek | Petrželka |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 5 min | 0 min |
Cena
Petrželku důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Odstraníme stonky a lístky nasekáme najemno...
Citron nakrájíme na tenké plátky...
Kuřecí prsa zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...
Rozkrojíme napůl...
Každou půlku nařízneme, aniž bychom ji úplně prořízli...
Získáme tvar motýlích křídel...
Překryjeme pečicím papírem anebo potravinářskou folií a jemně paličkou naklepeme, abychom zarovnali velikost. Prsa jemně nasolíme...
Lehce obalíme v mouce...
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí prsa a opékáme dozlatova cirka 2-3 minuty z každé strany (záleží na velikosti). Poté kuře vyndáme a odložíme bokem...
Do stejné pánve vlijeme víno a necháme ho na pár sekund zpěnit...
Poté přidáme také petrželku, plátky citronu, ořech másla, opláchnuté a odkapané kapary a na prudkém ohni minutu redukujeme...
Dáme zpět kuře a na středním ohni povaříme ještě jednu minutu. Podáváme ihned. Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat zeleninu na páře anebo bramborové pyré.