Kuřecí prsa s kapary

Ingredience pro 4 osoby

600 grKuřecí prsa
100 mlBílé víno suché
50 grKapary
40 grHladká mouka
30 grMáslo (dobrovolné)
4 lžíceOlivový olej extra panenský
1/2 ksCitron (dobrovolný)
svazekPetrželka
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 5 min 0 min

Cena


1.
svazek petrželky

Petrželku důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Odstraníme stonky a lístky nasekáme najemno...

2.
1/2 citronu

Citron nakrájíme na tenké plátky...

3.
600 g kuřecích prsních řízků

Kuřecí prsa zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...

4.

Rozkrojíme napůl...

5.

Každou půlku nařízneme,  aniž bychom ji úplně prořízli...

6.

Získáme tvar motýlích křídel...

7.
špetka soli

Překryjeme pečicím papírem anebo potravinářskou folií a jemně paličkou naklepeme, abychom zarovnali velikost. Prsa jemně nasolíme...

8.
40 g hladké mouky

Lehce obalíme v mouce...

9.
4 lžíce oleje

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí prsa a opékáme dozlatova cirka 2-3 minuty z každé strany (záleží na velikosti). Poté kuře vyndáme a odložíme bokem...

10.
100 ml bílého vína

Do stejné pánve vlijeme víno a necháme ho na pár sekund zpěnit...

11.
30 g másla
50 g kaparů

Poté přidáme také petrželku, plátky citronu, ořech másla, opláchnuté a odkapané kapary a na prudkém ohni minutu redukujeme...

12.

Dáme zpět kuře a na středním ohni povaříme ještě jednu minutu. Podáváme ihned. Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat zeleninu na páře anebo bramborové pyré.