| 600 gr | Kuřecí prsa |
|---|---|
| 100 ml | Bílé víno suché |
| 50 gr | Kapary |
| 40 gr | Hladká mouka |
| 30 gr | Máslo (dobrovolné) |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 1/2 ks | Citron (dobrovolný) |
| svazek | Petrželka |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 5 min | 0 min |
Cena
1.
Petrželku důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Odstraníme stonky a lístky nasekáme najemno...
2.
Citron nakrájíme na tenké plátky...
3.
Kuřecí prsa zbavíme kůže, blan, kostí a viditelného tuku...
4.
Rozkrojíme napůl...
5.
Každou půlku nařízneme, aniž bychom ji úplně prořízli...
6.
Získáme tvar motýlích křídel...
7.
Překryjeme pečicím papírem anebo potravinářskou folií a jemně paličkou naklepeme, abychom zarovnali velikost. Prsa jemně nasolíme...
8.
Lehce obalíme v mouce...
9.
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí prsa a opékáme dozlatova cirka 2-3 minuty z každé strany (záleží na velikosti). Poté kuře vyndáme a odložíme bokem...
10.
Do stejné pánve vlijeme víno a necháme ho na pár sekund zpěnit...
11.
Poté přidáme také petrželku, plátky citronu, ořech másla, opláchnuté a odkapané kapary a na prudkém ohni minutu redukujeme...
12.
Dáme zpět kuře a na středním ohni povaříme ještě jednu minutu. Podáváme ihned. Jako vhodnou přílohu můžeme servírovat zeleninu na páře anebo bramborové pyré.