Ganache z bílé čokolády (pro makronky)

Ingredience pro 8 osob

110 grBílá čokoláda Lindt
270 grČerstvá smetana na šlehání 35%

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 2 min 3 hod

Cena


1.
110 g bílé čokolády

Čokoládu nalámeme do misky...

2.

Ohřejeme ji v mikrovlnné troubě na 500 W po dobu jedné minuty. Pokud mikrovlnku nemáme čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.  Promícháme a ohřejeme dalších 30 sekund...

3.

Částečně roztavenou čokoládu mícháme silikonovou stěrkou půl minuty. Pokud se úplně nerozpustila dáme ji ještě na 10 sekund do mikrovlny...

4.

Pokračujeme v míchání až do úplného rozpuštění...

5.
80 g smetany

Část smetany přivedeme k bodu varu...

6.

Za stálého míchání přilijeme 1/3 smetany a energicky malým krouživým pohybem směs rozmícháme. Získáme tuhý, lesklý základ. Přilijeme druhou třetinu a stejným způsobem pracujeme dokud nezískáme lesklou a elastickou směs...

7.

Nakonec přilijeme i poslední třetinu a pracujeme dokud není základ vlažný, cirka 35-40°C. Mechanický pohyb při zpracování čokolády je velmi důležitý...

8.

Nyní naší ganache dokončíme ponorným mixerem, abychom ji uhladili a docílili perfektní emulze...

9.
190 g studené smetany

Přilijeme studenou smetanu a dobře rozmícháme. Překryjeme potravinářskou folii a necháme krystalizovat v lednici nejméně 3 hodiny, nejlépe celou noc...

10.

Nakonec naší ganache našleháme elektrickými metličkami. Šleháme na nejnižší rychlost a po dobu nezbytně nutnou k docílení pevné konzistence. Uchováme v lednici.