110 gr | Bílá čokoláda Lindt |
---|---|
270 gr | Čerstvá smetana na šlehání 35% |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
30 min | 2 min | 3 hod |
Cena
Čokoládu nalámeme do misky...
Ohřejeme ji v mikrovlnné troubě na 500 W po dobu jedné minuty. Pokud mikrovlnku nemáme čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Promícháme a ohřejeme dalších 30 sekund...
Částečně roztavenou čokoládu mícháme silikonovou stěrkou půl minuty. Pokud se úplně nerozpustila dáme ji ještě na 10 sekund do mikrovlny...
Pokračujeme v míchání až do úplného rozpuštění...
Část smetany přivedeme k bodu varu...
Za stálého míchání přilijeme 1/3 smetany a energicky malým krouživým pohybem směs rozmícháme. Získáme tuhý, lesklý základ. Přilijeme druhou třetinu a stejným způsobem pracujeme dokud nezískáme lesklou a elastickou směs...
Nakonec přilijeme i poslední třetinu a pracujeme dokud není základ vlažný, cirka 35-40°C. Mechanický pohyb při zpracování čokolády je velmi důležitý...
Nyní naší ganache dokončíme ponorným mixerem, abychom ji uhladili a docílili perfektní emulze...
Přilijeme studenou smetanu a dobře rozmícháme. Překryjeme potravinářskou folii a necháme krystalizovat v lednici nejméně 3 hodiny, nejlépe celou noc...
Nakonec naší ganache našleháme elektrickými metličkami. Šleháme na nejnižší rychlost a po dobu nezbytně nutnou k docílení pevné konzistence. Uchováme v lednici.