Svíčkové medailonky na zeleném pepři

Ingredience pro 4 osoby

600 grHovězí svíčková
200 mlČerstvá smetana na šlehání
20 mlBrandy
10 grHořčice
40 grMáslo
2 lžíceZelený pepř celý ve slaném nálevu
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 10 min 0 min

Cena


1.
600 gr svíčkové

Nejprve maso očistíme od přebytečného tuku a blan. Poté svíčkovou nakrájíme, abychom získali 4 pěkné a stejnoměrné kusy, cirka 2 cm tlusté...

2.
sůl podle potřeby

Každý plátek pak svážeme pečicí nití, aby nám hezky držel formu při vaření, a jemně nasolíme...

3.
1 lžíce zeleného pepře

Půl dávky pepře rozmáčkneme paličkou na maso anebo nožem a přimáčkneme je k masu...

4.
40 gr másla

Máslo necháme rozpustit na pánvi, přidáme maso a orestujeme na prudším ohni 2 minuty z každé strany...

5.

Maso vyjmeme, přikryjeme alobalem a dáme prozatím bokem...

6.
20 ml brandy

Přilijeme brandy a necháme zpěnit...

7.
2 lžičky hořčice
200 ml smetany
1 lžíce zeleného pepře
sůl

Přidáme také hořčici, smetanu, zbylý pepř a sůl...

8.

Omáčku krátce povaříme, aby se nám mírně zredukovala a zhoustla...

9.

Vrátíme zpět maso a půl minuty ještě povaříme...

10.

Podáváme ihned.