600 gr | Hovězí svíčková |
---|---|
200 ml | Čerstvá smetana na šlehání |
20 ml | Brandy |
10 gr | Hořčice |
40 gr | Máslo |
2 lžíce | Zelený pepř celý ve slaném nálevu |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 10 min | 0 min |
Cena
Nejprve maso očistíme od přebytečného tuku a blan. Poté svíčkovou nakrájíme, abychom získali 4 pěkné a stejnoměrné kusy, cirka 2 cm tlusté...
Každý plátek pak svážeme pečicí nití, aby nám hezky držel formu při vaření, a jemně nasolíme...
Půl dávky pepře rozmáčkneme paličkou na maso anebo nožem a přimáčkneme je k masu...
Máslo necháme rozpustit na pánvi, přidáme maso a orestujeme na prudším ohni 2 minuty z každé strany...
Maso vyjmeme, přikryjeme alobalem a dáme prozatím bokem...
Přilijeme brandy a necháme zpěnit...
Přidáme také hořčici, smetanu, zbylý pepř a sůl...
Omáčku krátce povaříme, aby se nám mírně zredukovala a zhoustla...
Vrátíme zpět maso a půl minuty ještě povaříme...
Podáváme ihned.