Pečená polévka s kapustou „alla valpellinese“

Ingredience pro 4 osoby

500 grChléb (starší)
500 grKapusta
300 grTvrdý sýr (gruyér, fontina, ementál)
1500 mlHovězí vývar
4 lžíceOlivový olej extra panenský

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 30 min 10 min

Cena


1.
1500 ml vývaru

Nejprve si připravíme dobrý domácí vývar. Zde si můžete vybrat jeden z vývarů ItalskéKuchyně:  hovězí vývar, masový vývar, slepičí (kuřecí) vývar. Vývar udržujeme stále horký...

2.
500 gr kapusty

Očistíme kapustu: odstraníme vnější listy a oddělíme ostatní...

3.

Listy spaříme minutu ve vroucí osolené vodě a dáme bokem...

4.
500 gr staršího chleba
4 lžíče olivového oleje

Chléb nakrájíme na plátky, zakapeme olivovým olejem a opečeme po obou stranách v troubě pod grilem...

5.
300 gr tvrdého sýru (fontina, gruyér, ementál)

Sýr nakrájíme na plátky...

6.

Zapékací mísu vyložíme nejprve kapustou...

7.

Přidáme opečený chléb...

8.

A nakonec proložíme sýrem. Takto pokračujeme až do vypotřebení surovin, jako poslední vrstvu necháme sýr...

9.
1500 ml vývaru

Zcela zalijeme horkým vývarem...

10.

Dáme zapéct do trouby na 180° C na 30 minut. Necháme 5 minut odpočinout a servírujeme. Podle vlastní chuti přilijeme vývar, který nám zbyl.