500 gr | Chléb (starší) |
---|---|
500 gr | Kapusta |
300 gr | Tvrdý sýr (gruyér, fontina, ementál) |
1500 ml | Hovězí vývar |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
30 min | 30 min | 10 min |
Cena
Nejprve si připravíme dobrý domácí vývar. Zde si můžete vybrat jeden z vývarů ItalskéKuchyně: hovězí vývar, masový vývar, slepičí (kuřecí) vývar. Vývar udržujeme stále horký...
Očistíme kapustu: odstraníme vnější listy a oddělíme ostatní...
Listy spaříme minutu ve vroucí osolené vodě a dáme bokem...
Chléb nakrájíme na plátky, zakapeme olivovým olejem a opečeme po obou stranách v troubě pod grilem...
Sýr nakrájíme na plátky...
Zapékací mísu vyložíme nejprve kapustou...
Přidáme opečený chléb...
A nakonec proložíme sýrem. Takto pokračujeme až do vypotřebení surovin, jako poslední vrstvu necháme sýr...
Zcela zalijeme horkým vývarem...
Dáme zapéct do trouby na 180° C na 30 minut. Necháme 5 minut odpočinout a servírujeme. Podle vlastní chuti přilijeme vývar, který nám zbyl.