Pěna z kaki s čerstvou mátou

Ingredience pro 6 osob

4 ksKaki
30 grCukr krupice
1 ksPomeranč
1 ksCitrón
10 grŽelatina v plátcích
150 mlČerstvá smetana na šlehání
pár lístkůMáta (na ozdobení)

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
20 min 0 min 2 hod

Cena


1.
10 gr želatiny v plátcích

Želatinu namočíme do studené vody na nejméně 10 minut...

2.

Kaki jemně omyjeme, osušíme a oloupeme...

3.
2 kaki
30 gr cukru
šťáva z půlky pomeranče
šťáva z půlky citronu

Odstraníme eventuální pecky a poloviční dávku dužninu vložíme do mixeru. Rozmixujeme najemno s cukrem a šťávou z půlky citronu a půlky pomeranče...

4.

Namočenou želatinu připravíme podle návodu výrobce a vmícháme do rozmixovaného pyré...

5.
150 ml smetany

Smetanu našleháme do tuhého sněhu...

6.

Stěrkou sníh jemně vmícháme do pyré... 

7.

Nyní směs rozdělíme do pohárků a dáme ztuhnout do lednice na nejméně 2 hodiny...

8.
2 kaki
šťáva z půlky pomeranče
šťáva z půlky citronu

Rozmixujeme zbývající kaki se šťávou z půlky pomeranče a půlky citrónu. Přemístíme do misky a dáme do lednice...

9.

Vychladnutou pěnu pokryjeme mixovanou dužninou...

10.
čerstvá máta na ozdobení

Ozdobíme čerstvou mátou a servírujeme.