4 ks | Kaki |
---|---|
30 gr | Cukr krupice |
1 ks | Pomeranč |
1 ks | Citrón |
10 gr | Želatina v plátcích |
150 ml | Čerstvá smetana na šlehání |
pár lístků | Máta (na ozdobení) |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
20 min | 0 min | 2 hod |
Cena
Želatinu namočíme do studené vody na nejméně 10 minut...
Kaki jemně omyjeme, osušíme a oloupeme...
Odstraníme eventuální pecky a poloviční dávku dužninu vložíme do mixeru. Rozmixujeme najemno s cukrem a šťávou z půlky citronu a půlky pomeranče...
Namočenou želatinu připravíme podle návodu výrobce a vmícháme do rozmixovaného pyré...
Smetanu našleháme do tuhého sněhu...
Stěrkou sníh jemně vmícháme do pyré...
Nyní směs rozdělíme do pohárků a dáme ztuhnout do lednice na nejméně 2 hodiny...
Rozmixujeme zbývající kaki se šťávou z půlky pomeranče a půlky citrónu. Přemístíme do misky a dáme do lednice...
Vychladnutou pěnu pokryjeme mixovanou dužninou...
Ozdobíme čerstvou mátou a servírujeme.