Hruškový dort s ricottou

Ingredience pro 8 osob

400 grHrušky
350 grRicotta
250 grHladká mouka
170 grCukr krupice
3 ksVejce M
1 ksVanilkový lusk Bourbon
1 ksCitrón
1 sáčekKypřicí prášek do pečiva
Na vymazání
10 grMáslo
p.p.Hladká mouka

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 60 min 2 hod

Cena


1.
400 gr hrušek

Hrušky omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme a zbavíme jadřinců...

2.

Poté je nakrájíme na drobné kostičky...

3.
pár kapek citronové šťávy

Vložíme je do misky a zakapeme pár kapkami citronové šťávy, aby nezčernaly...

4.
350 gr ricotty
170 gr cukru krupice

Ricottu s cukrem krátce našleháme...

5.
3 vejce

Po jednom přidáme vejce a pokračujeme ve šlehání...

6.
1 vanilkový lusk Bourbon

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a neostrou hranou nože vydlabeme semínka, která přidáme k těstu...

7.
1 citron - kůra (nejlépe biologický)

Citrón důkladně omyjeme, osušíme a citronovou kůru pak nastrouháme do těsta...

8.
250 gr hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva

Přidáme přesátou mouku s kypřicím práškem...

9.

Stěrkou mouku vmícháme do těsta, pohybem zespodu navrch...

10.

Nakonec přimícháme i hrušky...

11.
ořech másla

Pečicí formu vymažeme máslem (můžeme jej dát na minutu do mikrovlnky, aby změklo), vysypeme moukou a zaplníme těstem...

12.

Pečeme v dobře předehřáté statické troubě na 180° C po dobu 60 minut. Servírujeme vlažný anebo chladný.