400 gr | Hrušky |
---|---|
350 gr | Ricotta |
250 gr | Hladká mouka |
170 gr | Cukr krupice |
3 ks | Vejce M |
1 ks | Vanilkový lusk Bourbon |
1 ks | Citrón |
1 sáček | Kypřicí prášek do pečiva |
Na vymazání | |
10 gr | Máslo |
p.p. | Hladká mouka |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
30 min | 60 min | 2 hod |
Cena
Hrušky omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme a zbavíme jadřinců...
Poté je nakrájíme na drobné kostičky...
Vložíme je do misky a zakapeme pár kapkami citronové šťávy, aby nezčernaly...
Ricottu s cukrem krátce našleháme...
Po jednom přidáme vejce a pokračujeme ve šlehání...
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a neostrou hranou nože vydlabeme semínka, která přidáme k těstu...
Citrón důkladně omyjeme, osušíme a citronovou kůru pak nastrouháme do těsta...
Přidáme přesátou mouku s kypřicím práškem...
Stěrkou mouku vmícháme do těsta, pohybem zespodu navrch...
Nakonec přimícháme i hrušky...
Pečicí formu vymažeme máslem (můžeme jej dát na minutu do mikrovlnky, aby změklo), vysypeme moukou a zaplníme těstem...
Pečeme v dobře předehřáté statické troubě na 180° C po dobu 60 minut. Servírujeme vlažný anebo chladný.