150 ml | Červené víno |
---|---|
2 lžíce | Balzamikový ocet |
45 gr | Cukr |
4 ks | Fíky (větší) |
4 ks | Hermelín na gril |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Badyán |
2 ks | Černý pepř celý |
2 ks | Kardamom |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 15 min | 15 min |
Cena
Hermelíny vložíme na 15 minut do mrazáku (zůstanou hezky kompaktní při grilování a vnější krusta se příliš neroztaví). Mezitím ve větším hrnci smícháme červené víno, cukr a balzamikový ocet...
Přidáme koření, přivedeme k varu a na mírnějším ohni 5 minut povaříme...
Fíky jemně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...
Rozkrojíme je napůl...
Přidáme je k vínu, kůži naspod a pokračujeme ve vaření dalších 10 minut, dokud se omáčka nezredukuji zhruba o 1/3...
Grilovací pánev dobře rozehřejeme a hermelín ogrilujeme 2-3 minuty z každé strany. Servírujeme ihned s teplými fíky a vínovou omáčkou...