Grilovaný hermelín s fíky na červeném víně

Ingredience pro 4 osoby

150 mlČervené víno
2 lžíceBalzamikový ocet
45 grCukr
4 ksFíky (větší)
4 ksHermelín na gril
2 ksHřebíček
1 ksBadyán
2 ksČerný pepř celý
2 ksKardamom

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 15 min 15 min

Cena


1.
4 hermelíny
150 ml červeného vína
45 gr cukru
2 lžíce balzamikového octa

Hermelíny vložíme na 15 minut do mrazáku (zůstanou hezky kompaktní při grilování a vnější krusta se příliš neroztaví). Mezitím ve větším hrnci smícháme červené víno, cukr a balzamikový ocet...

2.
2 hřebíčky
1 badyán
2 kuličky černého pepře
2 bobule kardamomu

Přidáme koření, přivedeme k varu a na mírnějším ohni 5 minut povaříme...

3.

Fíky jemně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...

4.

Rozkrojíme je napůl...

5.

Přidáme je k vínu, kůži naspod a pokračujeme ve vaření dalších 10 minut, dokud se omáčka nezredukuji zhruba o 1/3...

6.

Grilovací pánev dobře rozehřejeme a hermelín ogrilujeme 2-3 minuty z každé strany. Servírujeme ihned s teplými fíky a vínovou omáčkou...