| 150 ml | Červené víno |
|---|---|
| 2 lžíce | Balzamikový ocet |
| 45 gr | Cukr |
| 4 ks | Fíky (větší) |
| 4 ks | Hermelín na gril |
| 2 ks | Hřebíček |
| 1 ks | Badyán |
| 2 ks | Černý pepř celý |
| 2 ks | Kardamom |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 15 min | 15 min |
Cena
1.
Hermelíny vložíme na 15 minut do mrazáku (zůstanou hezky kompaktní při grilování a vnější krusta se příliš neroztaví). Mezitím ve větším hrnci smícháme červené víno, cukr a balzamikový ocet...
2.
Přidáme koření, přivedeme k varu a na mírnějším ohni 5 minut povaříme...
3.
Fíky jemně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem...
4.
Rozkrojíme je napůl...
5.
Přidáme je k vínu, kůži naspod a pokračujeme ve vaření dalších 10 minut, dokud se omáčka nezredukuji zhruba o 1/3...
6.
Grilovací pánev dobře rozehřejeme a hermelín ogrilujeme 2-3 minuty z každé strany. Servírujeme ihned s teplými fíky a vínovou omáčkou...