Rybí karbanátky s olivami

Ingredience pro 4 osoby

Karbanátky
400 grMořská treska
400 grBrambory
1 ksVejce M
40 grZelené olivy bez pecky
40 grČerné olivy bez pecky
svazekPetrželka
1 ksStroužek česneku
p.p.sůl
špetkaČerstvě mletý pepř
Na obalení
80 grStrouhanka
2 ksVejce M
Na smažení
500 mlRostlinný olej

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
40 min 15 min 30 min

Cena


1.
400 gr brambor

Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. V tomto receptu brambory připravuji v mikrovlnné troubě, ale můžete je uvařit doměkka v osolené vodě. Brambory důkladně zabalíme do potravinové folie a uzavřeme natěsno...

2.

Vložíme je do mikrovlnné trouby a na nejvyšší výkon vaříme doměkka. Čas, který je zapotřebí, záleží na mnoha faktorech: výkonu mikrovlnky, odrůdě, velikosti a počtu brambor, a proto se čas se může pohybovat mezi 5–15 minutami. Můžeme začít na 5 minutách. V polovině času brambory otočíme. Brambory jsou hotové, jakmile jsou měkké nadotek. Nevařte je příliš, aby nebyly gumové...

3.

Uvařené brambory necháme zchladnout natolik, abychom je mohli oloupat, a ještě teplé je prolisujeme, anebo nastrouháme a necháme kompletně vychladnout...

4.
40 gr zelených oliv
40 gr černých oliv

Mezitím nasekáme nadrobno olivy...

5.
1 stroužek česneku
svazek petrželky

Petrželku opláchneme pod tekoucí vodou a listy nasekáme najemno. Česnek prolisujeme...

6.
400 gr rybích filetů

Filety zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kusy...

7.
1 vejce

Tresku spolu s vejcem vložíme do misky...

8.

Ponorným mixerem rozmixujeme najemno...

9.

Poté směs smícháme s bramborami...

10.
sůl
čerstvě mletý pepř

Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a olivy a promícháme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...

11.

Vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky velké cca jako menší mandarinka...

12.
2 vejce
80 gr strouhanky

Vytvarované karbanátky obalíme nejprve v rozkvedlaném vajíčku a poté ve strouhance...

13.
Olej na smažení podle potřeby

V teflonové pánvi s vysokým okrajem dobře rozhřejeme olej (190 stupňů) a karbanátky usmažíme po obou stranách dozlatova. Karbanátky smažíme vždy po několika málo kusech...

14.

Usmažené karbanátky vytáhneme děrovanou naběračkou a položíme na kuchyňský papír, který absorbuje přebytečný tuk. Servírujeme ihned. 

Jako vhodnou přílohu můžeme podávat čerstvý salát.