400 gr | Špagety |
---|---|
150 gr | Pancetta (Guanciale) |
4 ks | Žloutek M |
100 gr | Parmigiano Reggiano (Pecorino Romano) |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 9 min | 0 min |
Cena
Těstoviny uvaříme „al dente“ ve větším množství vroucí osolené vody. Zde si můžete přečíst, jak se správně vaří těstoviny...
Pancettu nakrájíme nejprve na tenké plátky silné cca 2 mm...
Poté na pásky silné 0,5 cm...
Nakrájenou pancettu vložíme na ještě studenou pánev bez tuku a na středním ohni ji orestujeme dokřupava...
V míse rozkvedláme žloutky...
Přidáme strouhaný sýr a čerstvě mletý pepř...
Těsně před přidáním těstovin vmícháme také pancettu. Promícháme...
Scedíme těstoviny a ihned je ještě vlhké přidáme k vajíčkám...
Po dobu 30 sekund vše dobře emulgujeme...
Urovnáme na talíře, hojně posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.