| 400 gr | Špagety |
|---|---|
| 150 gr | Pancetta (Guanciale) |
| 4 ks | Žloutek M |
| 100 gr | Parmigiano Reggiano (Pecorino Romano) |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 9 min | 0 min |
Cena
1.
Těstoviny uvaříme „al dente“ ve větším množství vroucí osolené vody. Zde si můžete přečíst, jak se správně vaří těstoviny...
2.
Pancettu nakrájíme nejprve na tenké plátky silné cca 2 mm...
3.
Poté na pásky silné 0,5 cm...
4.
Nakrájenou pancettu vložíme na ještě studenou pánev bez tuku a na středním ohni ji orestujeme dokřupava...
5.
V míse rozkvedláme žloutky...
6.
Přidáme strouhaný sýr a čerstvě mletý pepř...
7.
Těsně před přidáním těstovin vmícháme také pancettu. Promícháme...
8.
Scedíme těstoviny a ihned je ještě vlhké přidáme k vajíčkám...
9.
Po dobu 30 sekund vše dobře emulgujeme...
10.
Urovnáme na talíře, hojně posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.