Jak očistit fenykl

Ingredience pro


Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
0 min 0 min 0 min

Cena


1.

Fenykl rozkrojíme napůl, od stopky ke kořeni...

2.

Odřízneme stopky...

3.

Vykrojíme tvrdší dřevnatou část: snadno ji poznáme podle jejího charakteristického trojúhelníkového tvaru...

4.

Nyní odstraníme vnější tvrdé a poškozené listy. Fenykl má dost velký odpad, ale tento můžete použít k přípravě dobrého zeleninového vývaru a jemnou nať zase k ozdobení...

5.

Nyní fenykl důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem, aby nám při krájení neklouzal...

6.

Podle další úpravy, můžeme fenykl rozkrojit na čtvrtky...

7.

Na měsíčky...

8.

Do salátů jej vždy krájíme na co nejjemnější skoro průhledné plátky.