Boloňská omáčka (recept Marie Caselli)

Ingredience pro 6 osob

300 grHovězí maso mleté
300 grVepřové maso mleté
700 mlRajčatové pyré Mutti (Passata di pomodoro Mutti)
3 lžíceOlivový olej extra panenský
20 grMáslo
1 řapíkŘapíkatý celer
1 ksŽlutá cibule
1 ksMrkev
1 lžičkaCukr krupice
200 mlVoda
p.p.Sůl

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 80 min 0 min

Cena


1.
1 cibule
1 mrkev

Nejprve si připravíme zeleninu: cibuli a mrkev oloupeme... 

2.
1 řapík celeru

Od řapíku odkrojíme konec a listy, omyjeme a osušíme kuchyňským papírem...

3.

Zeleninu rozmixujeme nadrobno. Mrkev a celer můžeme také nastrouhat na struhadle anebo nasekat najemno...

4.
20 gr másla
3 lžíce oleje

Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme zeleninu a na mírném ohni restujeme 10 minut...

5.
300 gr hovězího masa
300 gr vepřového masa

Přidáme maso a za častého míchání restujeme dalších 10 minut. Maso vařečkou dobře rozmělníme...

6.
700 ml rajčatového pyré
1 lžička cukru
sůl

Přidáme také rajčatové pyré, slabou lžičku cukru a větší špetku soli...

7.
200 ml studené vody

Přilijeme vodu a za občasného míchání necháme bublat pod pokličkou 1 hodinu...

8.
sůl

Nakonec ragú dochutíme solí podle chuti. Jeho konzistence by neměla být ani příliš řidká, ani příliš suchá. Nyní je naše boloňská omáčka připravena!