300 gr | Hovězí maso mleté |
---|---|
300 gr | Vepřové maso mleté |
700 ml | Rajčatové pyré Mutti (Passata di pomodoro Mutti) |
3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
20 gr | Máslo |
1 řapík | Řapíkatý celer |
1 ks | Žlutá cibule |
1 ks | Mrkev |
1 lžička | Cukr krupice |
200 ml | Voda |
p.p. | Sůl |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 80 min | 0 min |
Cena
Nejprve si připravíme zeleninu: cibuli a mrkev oloupeme...
Od řapíku odkrojíme konec a listy, omyjeme a osušíme kuchyňským papírem...
Zeleninu rozmixujeme nadrobno. Mrkev a celer můžeme také nastrouhat na struhadle anebo nasekat najemno...
Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme zeleninu a na mírném ohni restujeme 10 minut...
Přidáme maso a za častého míchání restujeme dalších 10 minut. Maso vařečkou dobře rozmělníme...
Přidáme také rajčatové pyré, slabou lžičku cukru a větší špetku soli...
Přilijeme vodu a za občasného míchání necháme bublat pod pokličkou 1 hodinu...
Nakonec ragú dochutíme solí podle chuti. Jeho konzistence by neměla být ani příliš řidká, ani příliš suchá. Nyní je naše boloňská omáčka připravena!