| 300 gr | Hovězí maso mleté |
|---|---|
| 300 gr | Vepřové maso mleté |
| 700 ml | Rajčatové pyré Mutti (Passata di pomodoro Mutti) |
| 3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 20 gr | Máslo |
| 1 řapík | Řapíkatý celer |
| 1 ks | Žlutá cibule |
| 1 ks | Mrkev |
| 1 lžička | Cukr krupice |
| 200 ml | Voda |
| p.p. | Sůl |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 80 min | 0 min |
Cena
1.
Nejprve si připravíme zeleninu: cibuli a mrkev oloupeme...
2.
Od řapíku odkrojíme konec a listy, omyjeme a osušíme kuchyňským papírem...
3.
Zeleninu rozmixujeme nadrobno. Mrkev a celer můžeme také nastrouhat na struhadle anebo nasekat najemno...
4.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme zeleninu a na mírném ohni restujeme 10 minut...
5.
Přidáme maso a za častého míchání restujeme dalších 10 minut. Maso vařečkou dobře rozmělníme...
6.
Přidáme také rajčatové pyré, slabou lžičku cukru a větší špetku soli...
7.
Přilijeme vodu a za občasného míchání necháme bublat pod pokličkou 1 hodinu...
8.
Nakonec ragú dochutíme solí podle chuti. Jeho konzistence by neměla být ani příliš řidká, ani příliš suchá. Nyní je naše boloňská omáčka připravena!