Jak připravit tenké plátky masa

Ingredience pro 1 osobu

p.p.Hovězí anebo telecí maso

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
0 min 0 min 0 min

Cena


1.

Nejprve maso očistíme: odstraníme viditelný tuk a blány...

2.

Maso zabalíme do alobalu a dáme do mrazáku na 1–4 hodiny. Vlákna v mrazničce ztuhnou, což nám umožní snadnější krájení masa... 

3.

Ostrým velkým nožem maso krájíme na co nejtenčí plátky, pohybem svrchu dolů...

4.

Plátky masa vložíme do velkého sáčku do mrazničky, mezi dva pláty potravinové fólie anebo pečicího papíru...

5.

Paličkou na maso plátky jemně naklepeme do požadované šířky. Použijeme nejlépe plochou kulatou paličku anebo neostrou hranu paličky, abychom vlákna neponičili, maso by ztratilo svou měkkost...

6.

Naše tenké plátky jsou připraveny k další úpravě. Před samotným zpracováním je necháme při pokojové teplotě.