| 600 gr | Krůtí prsní řízek |
|---|---|
| 6 ks | Mrkev |
| 100 ml | Bílé víno suché |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| 2 ks | Stroužek česneku |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
| pár stébel | Pažitka (na ozdobení) |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 20 min | 20 min | 0 min |
Cena
1.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vhodíme do horké osolené vody a vaříme 20 minut...
2.
Připravíme si krůtu: odstraníme viditelný tuk, blány a kosti...
3.
Podélně krůtu nakrájíme na plátky široké cca 1 cm...
4.
Větší plátky rozkrojíme na menší řízečky...
5.
Vložíme mezi 2 pláty pečicího papíru (anebo dáme do sáčku do mrazničky) a plochou paličkou na maso jemně naklepeme, abychom zarovnali jejich velikost...
6.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a pár sekund restujeme...
7.
Přidáme plátky krůty a na středním ohni opečeme 2 minuty z každé strany...
8.
Maso osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 10 minut...
9.
Mezitím si scedíme mrkev a rozmixujeme na jemné pyré...
10.
Jakmile jsou plátky hotové, narovnáme je na talíře...
11.
Mrkvové pyré vlijeme na pánev, ve které jsme připravili krůtu a promícháme s masovou šťávou...
12.
Pyré položíme na maso a posypeme krájenou pažitkou.
Jako vhodnou přílohu můžeme podávat pečivo.