1 ks | Mango |
---|---|
350 gr | Řecký jogurt |
120 gr | Mascarpone |
4 lžíce | Med |
4 lístky | Máta (na ozdobení) |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
10 min | 0 min | 2 hod |
Cena
Mascarpone dáme do mísy, přidáme jogurt a krátce rozšleháme...
Misku zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice...
Mezitím si připravíme mango: důkladně ho omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme kuchyňský papírem a oloupeme...
Podélně mango nakrájíme na tenké plátky, dokud nám to ořech dovolí...
Mango točíme a pokračujeme v krájení...
Ponorným mixerem plátky rozmixujeme na jemné pyré. Necháme si 2 plátky bokem na ozdobení...
Připravíme si pohárky a dno každého z nich pokryjeme lžíci medu...
Přidáme krém z jogurtu a mascarpone...
Přidáme pyré z manga...
Nakonec dezert ozdobíme plátkem manga a pár lístky máty. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.