Jogurtový krém s mangem

Ingredience pro 4 osoby

1 ksMango
350 grŘecký jogurt
120 grMascarpone
4 lžíceMed
4 lístkyMáta (na ozdobení)

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 0 min 2 hod

Cena


1.
350 gr řeckého jogurtu
120 gr mascarpone

Mascarpone dáme do mísy, přidáme jogurt a krátce rozšleháme...

2.

Misku zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice...

3.
1 mango

Mezitím si připravíme mango: důkladně ho omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme kuchyňský papírem a oloupeme...

4.

Podélně mango nakrájíme na tenké plátky, dokud nám to ořech dovolí...

5.

Mango točíme a pokračujeme v krájení...

6.

Ponorným mixerem plátky rozmixujeme na jemné pyré. Necháme si 2 plátky bokem na ozdobení...

7.
4 lžíce medu

Připravíme si pohárky a dno každého z nich pokryjeme lžíci medu...

8.

Přidáme krém z jogurtu a mascarpone...

9.

Přidáme pyré z manga...

10.
máta

Nakonec dezert ozdobíme plátkem manga a  pár lístky máty. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.