| 1 ks | Mango |
|---|---|
| 350 gr | Řecký jogurt |
| 120 gr | Mascarpone |
| 4 lžíce | Med |
| 4 lístky | Máta (na ozdobení) |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 10 min | 0 min | 2 hod |
Cena
1.
Mascarpone dáme do mísy, přidáme jogurt a krátce rozšleháme...
2.
Misku zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice...
3.
Mezitím si připravíme mango: důkladně ho omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme kuchyňský papírem a oloupeme...
4.
Podélně mango nakrájíme na tenké plátky, dokud nám to ořech dovolí...
5.
Mango točíme a pokračujeme v krájení...
6.
Ponorným mixerem plátky rozmixujeme na jemné pyré. Necháme si 2 plátky bokem na ozdobení...
7.
Připravíme si pohárky a dno každého z nich pokryjeme lžíci medu...
8.
Přidáme krém z jogurtu a mascarpone...
9.
Přidáme pyré z manga...
10.
Nakonec dezert ozdobíme plátkem manga a pár lístky máty. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.