Těstoviny s rybím ragú

Ingredience pro 4 osoby

320 grTěstoviny
500 grRybí filety
50 mlBílé víno suché
2 lžíceRajčatový koncentrát
1 ksCibule
1 ksMrkev
1 řapíkŘapíkatý celer
10 grHladká mouka
30 grMáslo
3 lžíceOlivový olej extra panenský
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
15 min 20 min 0 min

Cena


1.
30 gr másla
10 gr mouky

Máslo necháme změknout a poté ho smícháme s moukou...

2.
500 gr rybích filetů

Mezitím vykostíme rybu, zbavíme ji kůže a opláchneme pod tekoucí vodou...

3.

Osušíme ji kuchyňským papírem a  nakrájíme na větší kousky...

4.
1 cibule
1 mrkev
1 řapík celeru

Cibuli a mrkev oloupeme, řapík celeru zbavíme listů a konce a vše důkladně omyjeme...

5.

Zeleninu osušíme a rozmixujeme anebo nasekáme nadrobno. Celer a mrkev můžeme také nastrouhat na struhadle...

6.
3 lžíce oleje

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a restujeme na nižším ohni zhruba 10 minut...

7.
320 gr těstovin
sůl

Mezitím ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Držte se pokynů výrobců, aby těstoviny byly al dente”...

8.
sůl
čerstvě mletý pepř

K orestované zelenině přidáme kousky ryby, osolíme a opepříme...

9.
50 ml bílého vína

Přilijeme bílé víno a na prudším ohni necháme zcela odpařit...

10.
2 lžíce koncentrátu

Poté přidáme máslo s moukou, koncentrát zředěný v malém množství teplé vody a pokračujeme ve vaření na středně nízkém ohni dalších 8 minut...

11.

Během vaření vařečkou rozmělníme rybí filety, abychom získali ragú. Nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...

12.

Těstoviny scedíme, ještě vlhké je přidáme k rybímu ragú a dobře promícháme. Podáváme ihned.