320 gr | Těstoviny |
---|---|
500 gr | Rybí filety |
50 ml | Bílé víno suché |
2 lžíce | Rajčatový koncentrát |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev |
1 řapík | Řapíkatý celer |
10 gr | Hladká mouka |
30 gr | Máslo |
3 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
15 min | 20 min | 0 min |
Cena
Máslo necháme změknout a poté ho smícháme s moukou...
Mezitím vykostíme rybu, zbavíme ji kůže a opláchneme pod tekoucí vodou...
Osušíme ji kuchyňským papírem a nakrájíme na větší kousky...
Cibuli a mrkev oloupeme, řapík celeru zbavíme listů a konce a vše důkladně omyjeme...
Zeleninu osušíme a rozmixujeme anebo nasekáme nadrobno. Celer a mrkev můžeme také nastrouhat na struhadle...
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a restujeme na nižším ohni zhruba 10 minut...
Mezitím ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Držte se pokynů výrobců, aby těstoviny byly „al dente”...
K orestované zelenině přidáme kousky ryby, osolíme a opepříme...
Přilijeme bílé víno a na prudším ohni necháme zcela odpařit...
Poté přidáme máslo s moukou, koncentrát zředěný v malém množství teplé vody a pokračujeme ve vaření na středně nízkém ohni dalších 8 minut...
Během vaření vařečkou rozmělníme rybí filety, abychom získali ragú. Nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem...
Těstoviny scedíme, ještě vlhké je přidáme k rybímu ragú a dobře promícháme. Podáváme ihned.