1 ks | Listové těsto |
---|---|
800 gr | Cuketky |
40 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
200 gr | Mozzarella |
20 gr | Strouhanka |
svazek | Petrželka |
2 ks | Stroužek česneku |
4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
p.p. | Sůl |
špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
---|---|---|
20 min | 25 min | 10 min |
Cena
Cukety důkladně omyjeme a osušíme kuchyňským papírem. Odřízneme kraje...
Nakrájíme na tenká kolečka...
Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku omyjeme a osušíme, odstraníme stonky a nasekáme nadrobno...
V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a necháme pár sekund aromatizovat...
Přidáme nakrájené cukety, jemně osolíme, aby pustily vodu a vaříme bez pokličky zhruba 10 minut. Občas je promícháme. V případě, že pustí mnoho vody, zvedneme oheň a necháme zcela vypařit...
Vypneme oheň, přidáme polovinu sekané petrželky a dochutíme solí a pepřem...
Mozzarellu necháme odkapat z nálevu a nakrájíme na větší kostky. Parmazán rozmixujeme anebo nastrouháme...
Nízkou formu na koláč vyložíme pečicím papírem; tento můžeme namočit do vody a dobře vyždímat, aby byl poddajnější. Položíme na něj těsto a válem anebo nožem zarovnáme kraje...
Přebytečné těsto odstraníme...
Dno propícháme vidličkou...
Přidáme cukety a zarovnáme...
Rozložíme kousky mozzarelly...
Strouhaný parmazán smícháme se strouhankou a zbylou petrželkou...
Směsí posypeme koláč...
Nakonec zakapeme olejem...
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut, dokud se nám na koláči nevytvoří zlatá krusta.
Koláč necháme 10 minut odpočinout a podáváme teplý anebo vlažný.