| 1 ks | Listové těsto |
|---|---|
| 800 gr | Cuketky |
| 40 gr | Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) |
| 200 gr | Mozzarella |
| 20 gr | Strouhanka |
| svazek | Petrželka |
| 2 ks | Stroužek česneku |
| 4 lžíce | Olivový olej extra panenský |
| p.p. | Sůl |
| špetka | Čerstvě mletý pepř |
Obtížnost
| Příprava: | Vaření: | Odpočinek: |
|---|---|---|
| 20 min | 25 min | 10 min |
Cena
1.
Cukety důkladně omyjeme a osušíme kuchyňským papírem. Odřízneme kraje...
2.
Nakrájíme na tenká kolečka...
3.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku omyjeme a osušíme, odstraníme stonky a nasekáme nadrobno...
4.
V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a necháme pár sekund aromatizovat...
5.
Přidáme nakrájené cukety, jemně osolíme, aby pustily vodu a vaříme bez pokličky zhruba 10 minut. Občas je promícháme. V případě, že pustí mnoho vody, zvedneme oheň a necháme zcela vypařit...
6.
Vypneme oheň, přidáme polovinu sekané petrželky a dochutíme solí a pepřem...
7.
Mozzarellu necháme odkapat z nálevu a nakrájíme na větší kostky. Parmazán rozmixujeme anebo nastrouháme...
8.
Nízkou formu na koláč vyložíme pečicím papírem; tento můžeme namočit do vody a dobře vyždímat, aby byl poddajnější. Položíme na něj těsto a válem anebo nožem zarovnáme kraje...
9.
Přebytečné těsto odstraníme...
10.
Dno propícháme vidličkou...
11.
Přidáme cukety a zarovnáme...
12.
Rozložíme kousky mozzarelly...
13.
Strouhaný parmazán smícháme se strouhankou a zbylou petrželkou...
14.
Směsí posypeme koláč...
15.
Nakonec zakapeme olejem...
16.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut, dokud se nám na koláči nevytvoří zlatá krusta.
Koláč necháme 10 minut odpočinout a podáváme teplý anebo vlažný.