Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Polévky a předkrmy > Minestrone s rýží a červenou čočkou

Minestrone s rýží a červenou čočkou

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Pokud existuje nějaké jídlo, které by v našem jídelníčku nemělo nikdy chybět, tak je to minestrone: bohatá a hustá polévka, která na stolech Italů nikdy nechybí. Nezáleží na tom, zdali je jaro, léto, podzim, či zima, minestrone patří ty „šťastné“, kterým sluší každá barva!  

Minestrone s rýží a červenou čočkou je perfektním receptem na jaro a léto, kdy nás sluníčko tlačí od plotny ven. Oproti tradičnímu minestrone má totiž tento recept výhodu, že je rychlý a málo pracný na přípravu.

Minestrone s rýží a červenou čočkou

Minestrone di riso e lenticchie rosse

Polévky a předkrmy


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 25 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

1500 mlVoda
500 grRajčata
200 grRýže Vialone Nano (Arborio)
160 grČervená čočka
3 lžíceOlivový olej extra panenský
1 ksStroužek česneku
svazekPetrželka
p.p.Mořská sůl

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 402

Postup

1.
1500 ml vody
1 čajová lžička soli
500 g rajčat

Vodu přivedeme k varu a mírně ji osolíme. Rajčata omyjeme, nakrojíme do kříže a minutu spaříme ve vroucí vodě. Rajčata vyndáme a vodu necháme mírně vřít...

2.

Rajčata oloupeme, odstraníme semena a vodu a dužninu nakrájíme na kostičky...

3.
2 lžíce oleje
1 stroužek česneku

V hrnci ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme stroužek česneku a minutu ho orestujeme, poté česnek odstraníme...

4.
160 g čočky

Přidáme omytou čočku, rajčata, přilijeme vroucí vodu a přivedeme k varu. Vaříme na nízkém ohni 10 minut...

5.
200 g rýže

Přidáme rýži, přivedeme opět k varu a vaříme dalších 12-15 minut, dokud není rýže měkká...

6.
1 lžíce sekané petrželky
1 lžíce oleje
sůl podle potřeby

Nakonec přidáme nasekanou petrželku, lžíci olivového oleje a podle chuti upravíme sůl.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
5
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek