Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

Úvod > Dezert > Jogurtová zmrzlina

Jogurtová zmrzlina

Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup

Zmrzlina je potěšením pro mlsné jazýčky, které nezažívá krizi. Jí se všude a v jakémkoliv ročním období. Jogurtová zmrzlina patří bezpochyby mezi ty nejoblíbenější příchutě. Je mnoho způsobů a receptů, jak si ji připravit doma, více či méně složitých, s použitím vajíček, stabilizátorů, speciálních mouk, ale někdy méně je více, a proto jsem pro Vás vybrala velmi jednoduchý recept s běžnými ingrediencemi, jehož příprava Vám zabere jen pár minut: studená šlehačka se rozšlehá s cukrem a jogurtem a zmrzlinová směs je hotová.

Zmrzlinu je možné připravit dvěma způsoby, ve zmrzlinovači, anebo bez. Rozdíl spočívá v časové náročnosti. Bez zmrzlinovače je třeba dát směs do mrazničky a v pravidelných intervalech je třeba ji vytáhnout a promíchat. Se zmrzlinovačem, který je schopen chladit a míchat autonomně, je doba přípravy mnohem kratší a konzistence je lepší. Užitečné informace o přípravě zmrzliny, její pasterizaci a uchování naleznete v tomto krátkém článku.


Jogurtová zmrzlina

Gelato allo yoghurt

Dezert


Obtížnost:        


Čas: Příprava: Vaření: Odpočinek:
30 min 0 min 0 min

Cena:

Ingredience pro osoby

500 grBílý nízkotučný jogurt
400 mlČerstvá smetana na šlehání
180 grMoučkový cukr

Vložit do nákupního košíku

Nutriční hodnota na 1 osobu


Kalorie: 565

Užitečné potřeby


Zmrzlinovač Ruční šlehač

Zajímavost


Zmrzlina: Symbol made in Italy

Zmrzlina je Italy každého věku přímo milována. Představuje symbol Made in Italy a mistři zmrzlináři vynalezli již více než 600 příchutí. Zmrzlina patří nerozlučně do italské kultury: je považována za zdravou svačinku, i pro děti, a je upřednostňována před kupovanými sladkostmi. Je vítanou pozorností, kterou vzít s sebou při pozvání na oběd či večeři. Pro mládež je „jít na zmrzlinu” jedním z nejlepších způsobů, jak strávit čas mezi přáteli. A nakonec, pro ty kdo jsou věčně na dietě, představuje zmrzlina způsob, jak se hýčkat bez velkých výčitek svědomí.

Postup

1.
400 ml smetany
180 gr cukru

Studenou smetanu nalijeme do větší mísy a přidáme cukr...

2.

Minutu šleháme, dokud se cukr nerozpustí...

3.
500 gr jogurtu

Přidáme studený jogurt...

4.

Krátce rozšleháme, aby se suroviny dobře propojily...

5.

Nalijeme směs do zmrzlinového stroje a necháme jej pracovat cca 20 minut. Doba záleží na každém přístroji...

6.

Hotovou zmrzlinu podáváme ihned, anebo ji uchováme maximálně 24 hodin v mrazničce.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept
18
hodnocení
Přidejte si recept k oblíbeným Vytisknout Vytisknout bez obrázků
Sdílet odkaz emailem:

Můj blog

Michaela Meregalli

Jak vybrat dortovou formu a přepočítat množství ingrediencí v receptu

Často nás nadchne nějaký recept, ale uvědomíme si, že nemáme formu stejné velikosti. Anebo chceme náš oblíbený recept připravit pro více lidí, třeba na plechu, ale nejsme si jisti, zda bude uvedené množství těsta na plech dostač...
Celý článek