Cantucci di Prato

Ingredience pro 6 osob

250 grHladká mouka typu 00
125 grMandle neloupané
95 gr Vejce M
25 grMáslo
175 grMoučkový cukr
1 ksVanilkový cukr
2 grKypřicí prášek do pečiva
špetkaSůl
Na pomazání
1 ksVejce S

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
25 min 35 min 60 min

Cena


1.
125 gr mandlí

Mandle rozprostřeme na plech a dáme na 5 minut pražit do dobře předehřáté trouby na 190°C. Poté je necháme vychladnout...

2.
95 gr vajec (cca 2 vejce M)
175 gr cukru
1 vanilkový cukr
25 gr másla

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Do větší mísy dáme vajíčka, cukr a vanilkový cukr... 

3.

Šleháme na největší rychlost alespoň 10 minut, dokud těsto několikrát nezvětší svůj objem a nezíská světlou a pěnovou konzistenci...

4.

Přidáme vlažné máslo a promícháme...

5.
250 gr mouky
2 gr kypřicího přášku (cca půl kávové lžičky)
špetka soli

Mouku přesejeme společně s kypřicím práškem a špetkou soli, přidáme k těstu a dobře vše smísíme...

6.

Přidáme také opražené mandle a zapracujeme je do těsta...

7.

Těsto přemístíme na pomoučněný vál a rozkrojíme na půl...


8.

Vytvoříme 2 válečky o délce cca 30 cm...

9.

Položíme je na plech vyložený pečicím papírem...

10.
1 vejce

Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme 20 minut v dobře předehřáté troubě na 180 °C. Vyděláme je z trouby a necháme 2 minuty odpočinout...

11.

Ještě teplé válečky svisle nakrájíme na plátky o šířce 1–1,5 cm...

12.

Nakrájené sušenky opět položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 15–20 minut sušit v troubě na 170 °C, dokud nezískají lehce nazlátlý vzhled. Necháme vychladnout a servírujeme ke kávě, čaji anebo k sladkému vínu.