Špagety alla carbonara

Ingredience pro 4 osoby

400 grŠpagety
150 grPancetta (Guanciale)
4 ksŽloutek M
100 grParmigiano Reggiano (Pecorino Romano)
p.p.Sůl
špetkaČerstvě mletý pepř

Obtížnost

Příprava: Vaření: Odpočinek:
10 min 9 min 0 min

Cena


1.
350 gr špaget

Těstoviny uvaříme „al dente“ ve větším množství vroucí osolené vody. Zde si můžete přečíst, jak se správně vaří těstoviny...

2.
150 gr pancetty

Pancettu nakrájíme nejprve na tenké plátky silné cca 2 mm...

3.

Poté na pásky silné 0,5 cm...

4.

Nakrájenou pancettu vložíme na ještě studenou pánev bez tuku a na středním ohni ji orestujeme dokřupava...

5.
4 žloutky

V míse rozkvedláme žloutky...

6.
100 gr sýru
čerstvě mletý pepř

Přidáme strouhaný sýr a čerstvě mletý pepř...

7.

Těsně před přidáním těstovin vmícháme také pancettu. Promícháme...

8.

Scedíme těstoviny a ihned je ještě vlhké přidáme k vajíčkám...

9.

Po dobu 30 sekund vše dobře emulgujeme...

10.
čerstvě mletý pepř

Urovnáme na talíře, hojně posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.